Keynotes

Rens van der Vorst

Maakt technologie ons gelukkiger?

In onze wereld speelt digitale technologie een steeds grotere rol, dat is geen nieuws. Maar wat verwachten we eigenlijk van al die technologie? Maakt AI ons werk leuker, of juist niet? Komen onze talenten meer tot bloei, of worden ze onderdrukt? Stuk voor stuk grote, belangrijke vragen, die door Rens van der Vorst teruggebracht worden naar de praktijk van vandaag.

Op een prikkelende, eigenzinnige, schurende maar altijd relevante manier schijnt Rens zijn licht op onze plaats in deze digitale wereld. Rens van der Vorst is technofilosoof bij Fontys Hogescholen. Hij is docent, doet innovatieve projecten en internationaal onderzoek naar nieuwe methodes en tools (www.tict.io). Daarnaast publiceert hij columns en boeken en is zijn nieuwste boek: Waarom je Altijd Wilt Winnen van je Navigatiesysteem, inmiddels in de vijfde druk.

Gwen Kolander

D&I als business strategie

Diversity & Inclusion, de meeste bedrijven 'zijn er mee aan de slag' en het is een veelbesproken onderwerp. Maar waarom eigenlijk, wat is het belang van D&I en waarom is dit de laatste paar jaar opeens een hot topic? Wie is er verantwoordelijk voor en is dit niet een trend die op een gegeven moment weer overwaait?

De afgelopen 15 jaar heeft Gwen de meeste tijd van haar carrière doorgebracht in de Telecom en Tech industrie, waar ze verantwoordelijk was voor People&Culture en voor Talent Development Programma’s en D&I initiatieven in het bijzonder. Momenteel is ze verantwoordelijk voor het ontwerpen en runnen van het global D&I programma binnen Hexaware, een wereldwijd Indiaas Tech bedrijf.

Deel op social media: